Васил Димовски

Vasil

Chief Information Officer

За Васил

Васил работи како главен ИТ менаџер, и како таков ги надгледува дневните ИТ операции на Taskforce, сајбер безбедноста и усогласеноста со прописите.

Покрај тоа, Васил е вклучен во сите аспекти на бизнис операциите за да помогне во подобрувањето на контролата на квалитет на компанијата, справувањето со ризик, менаџмент на проекти и стратегија.
Пред да се придружи на Таскфорс, Васил работеше во тимот на Министерот за Странски Инвестиции на Република Македонија. Tој исто така има повеќе од 15 години инжинерско искуство во нафтената индустрија, работејки во топ 500 компании од Чикаго, Лос Анџелес, Хјустон, Еквадор и Саудиска Арабија.

Васил стдураше на Бол Стејт Универзитетот од Индиана, од каде што има диплома во Индустриски Технологии. Тој живее во Скопје, Македонија со неговата жена Стефанија, синот Лео и ќерката Пела.