Рон Бова

Chief Business Development Officer

Рон како партнер и советник на главниот извршен директор е одговрен за поддржување и зголемување за раст на бизнисот во сите сфери, првенствено на пазарот за здравство и осигурување. Исто така има позитивно влијание врз клучните успеси за развојот на Таскфорс. Пред да се придружи на Tаскфорс, Рон имаше успешна кариера како претприемач. Тој, заедно со двајца партнери во 1987 година ја основаа DrugCard, Inc. (DCI). Компанијаta беше специјализирана административна алка која управуваше со бенефициски програми за аптеки за самофинансирани компании, синдикати, општини и училишни области од сите големини. Во декември 2007година, Drug Card Inc, ја купува Healthtrans од Денвер, Колорадо. Рон ја превзема улогата како потпретседател за развој на бизнис во Healthtrans каде работи скоро 3 години.
Во 2011 Рон ја основа The Bova Group, LLC. Првенствено групацијата започнува со како ‘бизнис консултантинг’ па се проширува како ‘сериско претприемништво’. Групацијата, денес, вклучува деловни подфати како што се купони за лекови, софтвер за безбедност и препарати за растње на коса.
Рон се стекнува со диплома за маркетинг и односи со јавноста на Бол Стејт Универзитетот во Мунчи, Индијана каде што е корисник на атлетска стипендија и игра рагби. Рон, заедно со својата сопруга се во брак 35 години, имаат 3 деца и 2 внучиња. Сите живеат во Напервил, Илиноис.