Џери Наумофф

Jerry-Naumoff-img-1

Chairman of the Board

За Џери

Џери Наумофф е главен извршен директор во Taskforce BPO. Пред тоа, Џери во периодот од мај 2013 до јуни 2017 беше министер за странски директни инвестиции во Владата на Република Македонија. За време на мандатот успеа да реализира 26 инвестиции во 12 земји во вредност од 200 милиони евра капитал и 5000 директни вработувања во времетраење од 5 години во разни секотори: BPO (надворешни услуги-аутсорсинг за деловрни процеси), ИТ, енергетика, земјоделство, здравство и производство. Во 1993 година Џери станува основач и претседател на Тhe Naumoff Group, Inc, консултантска фирма за управување со ризик.