Давид Бушер | Taskforce
&#x;&#x;

Давид Т. Бушер

Chief Strategy Officer

Контакт Инфо

за Давид

Давид Бушер има работено во здравствената индустрија повеќе од 40 години, последните две години како Главен директор за трансформација на бизнис во Бумринград интернационалната болница во Банкок, Тајланд. Пред тоа, Г-дин Бушер служеше 18 години како директор на BlueCross oд Јужна Каролина. Од 2012 до 2017, Давид беше Прецедатен на UCI Medical Affiliates во Колумбија, Јужна Каролина. Преку тој капацитет, тој раководеше со 80 медицински центри кој опслужуваа преку 750 000 пациенти во 2017.”Doctors Care” беше прв синџир на ургентни центри во Америка кој успешно имплементираше direct-to-customer телемедицинска програма. Од 2006та до 2016та, Г-дин Бушер исто така беше Претседател на Companion Global Healthcare, Inc. – Прв во светски рамки медицински турзиам застапник, во сопственост на голема осигурителна компанија од областа на медицината. Пред 2000та, Давид беше CEO на неколку болници во УСА.
Господин Бушер ја доби својата диплома од Slippery Rock University, a мастер дипломата од Универзитетот од Јужна Каролина. Во двете установи беше прогласен за студент со посебни почести.
Давид е цитиран во преку 250 специјализирани списанија како Wall Street Journal, New York Times, The Economist итн. Исто така, интревјуиран е и на NBC Nightly News и FOX Business News. Исто така, има држено предавања на Yale, Harvard Medical School и Harvard Business School

.