Васил Димовски | Taskforce
&#x;&#x;

Васил Димовски

Chief Information Officer

Контакт инфо

За Васил

Васил работи како главен ИТ менаџер, и како таков ги надгледува дневните ИТ операции на Taskforce, сајбер безбедноста и усогласеноста со прописите.

Покрај тоа, Васил е вклучен во сите аспекти на бизнис операциите за да помогне во подобрувањето на контролата на квалитет на компанијата, менаџментот на ризик, менаџмент на проекти и стратегија.
Пред да го основа Таскфорс, Васил работеше во тимот на Министерот за Странски Инвестиции на Република Македонија. Tој исто така има повеќе од 15 години инжинерско искуство во нафтената индустрија, работејки во топ 500 компании од Чикаго, Лос Анџелес, Хјустон, Еквадор и Саудиска Арабија.

Васил стдураше на Бол Стејт Универзитетот од Индиана, од каде што има диплома во Индустриски Технологии. Тој живее во Скопје, Македонија со неговата жена Стефанија, синот Лео и ќерката Пела.